Blogiarkisto

Tulevaisuusajattelua-podcast: Rohkea organisaatio

Vierailin Johanna Leskelän ja Henri Ruuskasen Tulevaisuusajatelua-podcastissa. Keskustelimme hostien kanssa rohkean organisaation teemoista sekä siitä, miten rohkeus näkyy organisaatiossa, miksi psykologinen turvallisuus on niin tärkeää ja miten turvallinen ilmapiiri luodaan. 

Lue lisää

Työ, tunteet & teköäly-podcast: Hosteina Nina Rinne ja Ilkka Hynninen

Meneillään on sähkön keksimisen veroinen mullistus, kiitos tekoälyn. Työ, tunteet & tekoäly-podcastissa Nina Rinne ja Ilkka Hynninen etsivät vastauksia kysymyksiin tekoälystä sekä kertovat, mitä sinun pitää tietää tekoälystä ja työelämästä juuri nyt.

Lue lisää

Keskustelut, joita et halua työpaikallasi käydä, ovat lopulta kaikkein hyödyllisimpiä

Mitä tehdä, kun vuorovaikutus työpaikalla heikkenee ja keskustelukulttuuria ei ole? Tunnista keskustelukulttuurin hiipumisen varomerkit ajoissa!

Lue lisää

Kun psykologinen turvallisuus puuttuu organisaatiosta

Miltä organisaatiossa näyttää ilman psykologista turvallisuutta? Mikä estää psykologista turvallisuutta kehittymästä organisaatiossa? Lue lisää blogista!

Lue lisää

4 vinkkiä psykologisen turvallisuuden vahvistamiseen

Jaan sinulle neljä hyväksi havaittua ja konkreettista vinkkiä, miten voit vahvistaa tiimisi tai organisaatiosi psykologista turvallisuutta omalta tontiltasi käsin. Lue lisää blogistani!

Lue lisää

Psykologinen turvallisuus menestystekijänä

Psykologisen turvallisuuden kehittämistä voidaan tarkastella organisaation, johtamisen, tiimin ja yksilön näkökulmasta. Lue lisää blogistani!

Lue lisää

Psykologinen turvallisuus organisaatiossa

Rohkea ja psykologisesti turvallinen organisaatio on myös paljon muuta, kuin pelkkä olotila. Lue lisää psykologisesta turvallisuudesta organisaatiossa tästä!

Lue lisää

Caverionin #Vuoronvaihto 2022: Rohkea organisaatio – Turvallinen työyhteisö menestyy

Caverionin #Vuoronvaihto 2022-tilaisuus perjantaina 13.5.2022 - katso tallenne puheenvuorostani!

Lue lisää

Uutisaamu: Sodan pelko heijastuu myös työpaikoille

Vierailuni Uutisaamussa maanantaina 7.3.2022 - katso haastatteluni kokonaisuudeessaan!

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan kahdeksas osa

Videosarjani toistaiseksi viimeisin jakso on nyt julkaistu. Katso tunnelmat videolta juuri ennen kirjan julkaisua!

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan seitsemäs osa

Videosarjani seitsemännessä jaksossa kerron, mitä rohkea johtajuus tekijältään edellyttää. Rohkeutta on olla avoin – mitä kaikkea avoimuus mahdollistaa? Sen kerron sinulle videossani!

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan kuudes osa

"Johtajana luot tietä tai olet tiellä , et ole koskaan neutraali." Videosarjani kuudennessa jaksossa kerron, mitä on johtajuus, joka luo turvaa ja rohkeutta organisaatioon eli luo rohkeaa organisaatiota johtajuuden osalta. 

Lue lisää

Psykologinen turvallisuus – vääränlainen valta vaimentaa ja heikentää organisaation oppimista

Nopeasti muuttuvassa ja monimutkaisessa toimintaympäristössä kenen tahansa ääni työyhteisössä voi olla kriittinen menestykselle. Viisaus ei asu vain johdossa.

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan viides osa

Jokainen voi vaikuttaa psykologisen turvallisuuden syntyyn omalla työpaikallaan. Miten? Siihen annan vastauksen Rohkea Organisaatio-videosarjani viidennessä jaksossa.

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan neljäs osa

Mitä psykologinen turvallisuus ei ole? Tässä Rohkea Organisaatio-videosarjan neljännessä jaksossa annan vastauksen tähän kysymykseen. Toisinaan psykologinen turvallisuus mielletään mukavuutena, mutta turvallisuus ja mukavuus eivät ole sama asia, vaan tällöin psykolgisen turvallisuuden hyödyt ja mahdollisuudet pikemminkin menetetään.

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjan kolmas osa

Kolmannessa Rohkea Organisaatio-videosarjan jaksossa kerron, miten psykologinen turvallisuus tuo menestystä. Millainen merkitys turvan tunteella on tiimin menestyksen kannalta? Millaisia vaikutuksia psykologisen turvallisuuden tunteella on tiimityöskentelyssä? Katso videosarjan kolmas osa ja hyppää mukaan matkalle kohti rohkeita organisaatioita!

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjani toinen osa

Rohkea Organisaatio-videosarjan toisessa jaksossa johdatan katsojat psykologisen turvallisuuden maailmaan. Mitä psykologinen turvallisuus on? Miltä psykologinen turvallisuus työyhteisössä tuntuu? Katso videosarjan toinen osa ja hyppää mukaan matkalle kohti rohkeita organisaatioita!

Lue lisää

Rohkea Organisaatio-videosarjani ensimmäinen osa

Videosarjan ensimmäisessä osassa esittelen kirjani ja kerron, kenelle kirja on erityisesti suunnattu. Mistä sain inspiraation kirjoittamiseen? Mitä oppeja kirja tarjoaa? Katso videosarjan ensimmäinen osa alta ja hyppää mukaan matkalle kohti rohkeita organisaatioita!

Lue lisää

Tästä alkaa Rohkea Organisaatio-videosarjani

Tervetuloa Rohkea Organisaatio-videosarjani pariin! Tässä 8-osaisessa sarjassa blogini lukijat tutustumaan kirjan aiheisiin ja teemoihin videoiden muodossa. Katso tästä johdatus videosarjaani.

Lue lisää

Hiljaisuuden hinta

Mitä tapahtuu palaverissa, jossa pitäisi ideoida tai luoda jotain, mutta ihmiset eivät koe oloaan turvalliseksi? Mistä tunnistat sen, että ihmiset ovat varautuneita eli mistä tunnistat hiljaisuuden? Teams palavereissa luonnollisesti siitä, että kamerat ovat kiinni ja on hiljaista.

Lue lisää

Psykologinen turvallisuus tutkimuksen kohteena

Psykologinen turvallisuus on tunne ja kokemus siitä, että jokainen voi tuoda esiin uusia ideoita, kertoa keskeneräisistä ajatuksista, kysyä kysymyksiä, pyytää apua, varmistaa asioita, haastaa ja kertoa epäonnistumisista ilman, että tarvitsee pelätä tulevansa nolatuksi, rangaistuksi tai joutuvansa suurennuslasin alle.

Lue lisää

Mihin ihmiset ja organisaatiot kaipaavat lisää rohkeutta tutkimuksen mukaan?

Olemme kysyneet viimeisten vuosien saatossa lukuisilta ihmisiltä organisaatioissa mihin he kokevat organisaatioina kaipaavansa enemmän rohkeutta. Jakamatta sen kummemmin ihmisiä position mukaan, vastauksissa eniten nousee tarve puhua suoremmin asioista ja haastaa olemassa olevia totuuksia.

Lue lisää