Kirja psykologisesta turvallisuudesta ja rohkeudesta

Tämä vahvaan tutkimusdataan perustuva kirja tarjoaa käytännöllisiä ideoita ja työkaluja rohkeamman organisaation rakentamiseen. Kirjoittajana teen oletuksen, että omaat jo tietämystä johtajuudesta ja organisaatioiden kehittämisestä. Lisäksi oletan sinun olevan tietoinen megatrendeistä, jotka vaikuttavat yritysten kehitystarpeeseen.

Tarina kirjan synnystä:

Päädyin opiskelemaan amerikkalaisen tutkijan Brenè Brownin Dare to Lead -ohjelmaan vuonna 2018. Seuraavan vuoden vietin tiiviisti nenä kirjoissa ja syksyllä 2019 matkustin lähijaksolle Teksasiin San Antonioon. Matka oli unohtumaton ja kruunasi opinnot. Olin tutustunut perin pohjin Browinin tutkimustyöhön ja kuvittelin ennen matkaa ymmärtäväni todella mistä on kyse, mutta vasta lähijakso ja siitä lähtenyt työ avasi syvällisesti rohkeuden merkityksen ja sisällön.

Suurin oivallus rohkeasta organisaatiosta syntyi kuitenkin myöhemmin syksyllä 2019, kun perehdyin psykologisen turvallisuuden teoriaan. Tajusin, että tuo rohkea toimijuus, jota Brown on tutkinut, tuottaa onnistuessaan psykologista turvallisuutta, josta syntyy toisiaan ruokkiva ilmiö sekä positiivinen kierre organisaatioon. Tätä hypoteesia olemme pyrkineet todentamaan työssämme Sitomossa.

Tämä kirja on tutkimusmatka aiheeseen. Kirjaa ei ole kirjoitettu valmis teoria takataskussa, vaan jatkuvasti asiakasyrityksissämme oppeja soveltaen ja testaten. Niinpä toivon vilkasta keskustelua aiheen ympäriltä, jotta voimme kaikki jatkaa kehittämistä yhdessä tästä eteenpäin.

Kenelle kirja on kirjoitettu:

Tämä kirja sopii luettavaksi kaikille johtajuudesta, organisaatioiden toimintakulttuureista, yhteisöllisestä oppimisesta sekä kaupallisesta menestymisestä kiinnostuneille. Olet ehkä kehittäjä, johtaja, esihenkilö, tiiminvetäjä tai valmentaja. Motiivinasi on saada liiketoiminta tai yhteisön toiminta kukoistamaan. Sinulla on ymmärrys siitä, että johtajuuteen, toimintakulttuuriin ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen satsaaminen on yksi tapa saada liiketoiminta menestymään.

Jos etsit ratkaisuja ja käytännönläheisiä keinoja, jolla kehittämistyötä voidaan tehdä arjessa – tämä on sinun kirjasi rohkeampaan organisaatioon!

Kirjasta:

Psykologinen turvallisuus on monen yhtiön vuositavoitteessa tai teemana. Mutta kuinka hyvin sitä toteutetaan, käytännön tasolla? Onko se pelkkä raportointitehtävä ja sanahelinää?

Turvallisuutta on luotava ja toteutettava rohkeasti, sillä kainostelu ei auta yritystä työyhteisöstä puhumattakaan. Kirja antaa konkreettista apua siihen, miten psykologista turvallisuutta ja rohkeaa kulttuuria luodaan. Kulttuuria, jossa jokaista arvostetaan, oppimiselle on tilaa ja epävarmuutta siedetään. Kulttuuria, joka mahdollistaa menestymisen nopeasti muuttuvassa ja kompleksisessa toimintaympäristössä.

Kirjan tavoitteena on siivittää yrityksiä menestykseen rohkea kulttuuri vahvuutenaan ja auttaa ihmisiä voimaan hyvin työelämän kiemuroissa.

Lukijapalautteita kirjasta

"Tämän scenen suurkuluttajana täytyy sanoa, että kirja menee heittämällä kärkeen lukukokemuksissa. Parasta ovat konkretia, käytännönläheisyys ja rakenne. Aihealueet on käsitelty tiiviisti, mutta riittävän kattavasti."

"Nautin Rohkea Organisaatio-kirjan äänikirjana ja koin kuunteluelämyksen niin oivalluttavana sekä antoisana, että aloitin heti perään uusintakuuntelun. Kirja sukelsi salamana suosikkikirjojeni joukkoon ja siksi tilaan sen vielä lisäksi omaan kirjahyllyyni."

"Erinomainen kirja! Taitavasti kirjoitettu, sanoitettu ja jäsennetty kokonaisuus niin valtavan tärkeistä aiheista."

"Kiitos, kun kirjoitit tämän kirjan!"

Katso tallenne etäkirjajulkkareiltani!

Juhlimme kirjajulkkareita hybriditapahtumana perjantaina 17.12.2021. Tallenne etätilaisuudesta on nyt nähtävillä Sitomon YouTube-kanavalla. 

Kirjajulkkareillani kerroin kirjoitusprosessista sekä avasin tarkemmin kirjassa käsiteltäviä aiheita. Lisäksi tapahtumassa oli mukana kirjaan aitoja case-esimerkkejä antaneet Anne Alarotu, Suomen Terveystalon ulkoisen viestinnän ja mediasuhteiden johtaja sekä Marko Uutela, Telesten tuotantoteknologiajohtaja. Tilaisuuden juonsi Sitomon hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hynninen.